Fares Fares ur Tarik Salehs «The Nile Hilton incident» (Scanbox Entertainment)

Tarik Salehs nya film tävlar i SundanceTarik Salehs nya film The Nile Hilton Incident tävlar på den prestigefyllda filmfestivalen i Sundance som hålls i Utah, USA, 19-29 januari. Det är första gången på nio år som en svenskproducerad film valts ut i långfilmstävlan. Senaste det hände var med Ping-pongkingen, Jens Jonssons debut som bland annat vann juryns stora pris.

The Nile Hilton Incident utgår från en verklig historia från 2008, då den libanesiska sångerskan Suzanne Tamim hittades med halsen avskuren på ett hotellrum i Dubai. Mordet och den efterföljande rättegången inspirerade Tarik Saleh till att skriva manuset till The Nile Hilton Incident, en thriller som utspelar sig i Kairo, med Fares Fares i huvudrollen. 

Under inspelningen, som gick över budget, vittnade regissören om stora svårigheter, bland annat tvingades de lämna Egypten för att kunna garantera filmteamets säkerhet.

Filmens producent är Kristina Åberg, som tillsammans med Tarik Saleh driver produktionsbolaget Atmo. Sedan tidigare på meritlistan har de filmer som Metropia (2009) och Tommy (2014) gemensamt.

The Nile Hilton Incident får svensk biopremiär under hösten 2017.

1 dec. 2016